zaterdag 27 januari 2007

Geen monokini maar bikini en badpak op Fata Morgana-strand van Sabine Hagedoren

Opwijk - In het Opwijkse Hof ten Hemelrijk, dat zaterdag voor het Eén-programma Fata Morgana een badplaats moet worden, is de hele dag massaal koortsachtig gewerkt om de vijf opdrachten van weervrouw Sabine Hagedoren tegen zaterdagmiddag tot een goed einde te brengen. Er komen echter geen monokini's op het strand, zoals presentator Sergio nochtans had beloofd. De VRT ziet dat niet zitten voor een familieprogramma. Het plaatselijk verenigingsleven stokt even, de sportclubs zien hun leden niet opdagen voor de trainingen en de kinderen worden massaal gemobiliseerd: alles moet een week lang wijken voor de voorbereiding om de vijf sterren binnen te halen.

Volgens presentator Sergio is Opwijk goed bezig om het maximum te halen. Door de VRT werd hij echter teruggefloten. Van zijn beloofde vijf monokini dametjes - in ruil voor een eiland in de zee - komt niets in huis. ,,Blote borsten stroken niet met het familiaal karakter van het programma, bikini en badpak zijn ok, maar naakt, functioneel of niet, gaat te ver'', zeggen de programmamakers. ,,Niet dat we bij de openbare omroep preuts zijn hoor, maar rondrennende vrouwen op het strand met blote tetten vinden we teveel seks voor in een familie programma. Sabine Hagedoren had overigens ook niet expliciet om een naaktstrand gevraagd, maar om een gigantisch strand''. Alleen de mannen zullen dus hun gespierde en gebronsde blote borst aan Sabine Hagedoren mogen showen. Het zal Jo Naessen voorlopig worst wezen. Hij moest voor strand en zee zorgen. ,,We zijn de zee aan het vullen'', vertelt de man. ,,Er komt hoe dan ook een eiland in met palmboom en al. Enig probleem is dat het water zou weglopen maar de grond is redelijk verzadigd dus heb ik er goede hoop op dat dit niet gebeurt.'' Eten en drinken ,,We gaan in Knokke honderd strandstoelen en parasols halen.

We beschikken ook al over cabines, een cocktailbar en een onvervalste baywatch .''
Ook Hermien Hermans ziet het zitten: zij moet vijfhonderd vliegers tegelijk in de lucht laten. ,,We nemen geen risico's en zorgen voor duizend exemplaren. We vrezen dat er veel gaan crashen. Ons probleem is 900 mensen vinden om de vliegers vast te houden.'' Liesbet Booghmans zat even met de handen in het haar. Een zandkasteel bouwen van tien meter was de opdracht. ,,Dat bleek in de praktijk onmogelijk dus zijn we overgegaan tot het bouwen van een constructie. We komen alleen nog platen te kort.'' Liesbet is vol lof over de plaatselijke handelaars die de noeste werkers eten en drinken komen brengen om zo weinig mogelijk tijd te verliezen. Opwijk moet en zal blijkbaar zijn sterren binnenhalen.

zaterdag 6 januari 2007

Fata Morgana: Sabine Hagedoren maakt van Opwijk een 5-sterren gemeente

Heel de week lang werkten honderden mensen mee aan de 5 opdrachten die weervrouw Sabine Hagedoren hen oplegde in het begin van de week. Bij het horen van de opdrachten dachten sommige dat het onmogelijk was deze allemaal tot een goed einde te brengen. Maar toch zijn de Opwijkenaren erin geslaagd om 5 sterren te halen. Zo is Opwijk dit seizoen de vierde gemeente die de 5 sterren binnenhaalde. Zaterdagmiddag moesten alle opdrachten voltooid zijn. Omstreeks 13.30u werd het publiek opgewarmd door Sergio terwijl Geena Lisa en Sabine Hagedoren onderweg waren naar Opwijk. Om 14u was het zover, Sabine werd geblinddoekt naar het podium begeleid.

Doordat het weer niet echt meewerkte, was Sabine Hagedoren niet in bikini of badpak, maar in een zomers topje gekomen. Wanneer men de blinddoek verwijderde kreeg Sabine een daverend applaus en werden er honderden ballonnen losgelaten. Hermien startte met de eerste opdracht en ze liet bij de eerste aftelling honderden ballonnen met daaraan kleine vliegertjes de lucht in gaan. Natuurlijk werd dit niet goedgekeurd door Sabine. Dus moest Hermien het echte werk naar boven halen. Tientallen kinderen verschenen voor het podium met vliegertjes aan een stokje. Aan de horizon verschenen talloze windvliegers, en ook op het strand werden windvliegers opgelaten. Sabine nam even plaats in de ladderlift van de brandweer zodat ze van in de hoogte een betere kijk had op de windvliegers. Hermien en haar team hadden 2100 vliegers klaar om de lucht in te laten. Uiteindelijk telde de gerechtsdeurwaarder 570 vliegers in de lucht. Niet alleen een ster voor Opwijk maar ook meteen een wereldrecord.

Nadien was het de beurt aan Stef en Célien. Zij vervaardigden een mozaïek van schelpen die ze zelf gaan rapen zijn aan onze Belgische kust. De mozaïek werd nauwkeurig opgemeten en de grootte hiervan bedroeg 391m². Hiervoor had men meer dan 1000 kg schelpen nodig. Stef en Célien verkopen deze mozaïek voor het goede doel. Het bestaat uit meer dan 500 panelen en per paneel vraagt men er 10 euro voor. Ster 2 is binnen. Na de schelpen was het tijd voor het strand. Jo en Fried trappelden om Sabine Hagedoren hun strand te laten zien. Het trappelen kan je letterlijk nemen want met gocarts werden Sabine, Geena Lisa en Sergio naar het strand begeleid. Sabine Hagedoren hoefde haar lichaam niet in te smeren met zonne olie, omdat het inmiddels al flink bewolkt raakte. Het strand werd ingekleed met een reddingspost met de daarbij horende redders, een vuurtoren, een coctailbar, vrouwen in bikini en badpak, jetski’s, reddings- en rubberbootjes, spelende kinderen, een eiland met palmboom, duinen, strandcabines en ligstoelen die ze uit Knokke gaan halen zijn. Zelfs voor een haai was er gezorgd. Bij het opduiken van de haai werden de zwemmers uit het water gered door de redders. Kortom de sfeer van de kust was er optimaal en Sabine keurde deze opdracht goed zodat Opwijk de derde ster kreeg.

Naast het strand stond het grote zandkasteel met daar rond de kleine zandkasteeltjes. 2500 ton zand stond ter beschikking voor Liesbeth en Deborah, hun grootste probleem was het naar Opwijk krijgen. Uiteindelijk besloten ze een kasteel te maken en de platen met zand te beplakken. Maar zou dit goedgekeurd worden? Na een grondige inspectie rondom het kasteel werd het goedgekeurd en de vierde ster is binnen. Ward, ondertussen beter gekend als de bloemenkoning volmaakt het feestje met bijna 17000 bloemen uit crêpepapier. De mooiste bloemen waren natuurlijk voor Sabine Hagedoren, die Ward spontaan met een dikke kus beloonde. De bloemen werden uitgedeeld aan het publiek. Jammer genoeg gingen deze niet zo lang mee door de regenbuien die opdoken. Toch kon de regen de pret niet bederven zodat Geena Lisa nog een wave opeiste van het publiek.

Als afsluiter werden de sleutelfiguren allemaal het podium opgeroepen voor het zingen van het “Fata Morgana lied”. Tijdens de opnames door waren er optredens van Barbara Dex, Jeason (de Opwijkenaar die deelnam aan de preselecties van Eurosong 2006) en Helena (bekend van de liedjeswedstrijd X-factor waarin ze mooi op een 6de plaats eindigde) begeleid door de liveband “Perron Geluk” De meeste inwoners van Opwijk zullen deze dag, of beter gezegd deze week niet snel vergeten.

dinsdag 2 januari 2007

De Fata Morgana uitdaging van Sabine Hagedoren voor Opwijk aan Zee

Weervrouw en één-gezicht, Sabine Hagedoren, roept de inwoners van Opwijk op om hun gemeente om te toveren tot een echte badplaats.

de sterren!!

1: Zorg voor een gigantisch strand (met alles er op en er aan!) en veel water.

Om een heus strand te maken zal onze sleutelfiguur in kwestie zijn werk hebben. En een hoop zand is natuurlijk niet voldoende. Bij een strand horen vrouwen in bikini of badpak, kinderen met emmertjes en schopjes enz. Een hele uitdaging dus!

2: Maak een mozaïek van 300m² met schelpjes die je zelf gevonden hebt aan de kust.

Mozaïek is een kunstvorm waarbij een grote afbeelding wordt vervaardigd uit een groot aantal kleine gekleurde steentjes, die in een vloer of wand worden gemetseld. Met glas is het mogelijk een glas in lood-mozaïek te maken. In de Romeinse tijd werden in luxe villa's mozaïeken gemaakt, waarop afbeeldingen van keizers, goden of taferelen van alledag te zien waren. Op diverse plaatsen in Europa zijn mozaïeken teruggevonden die tot op de dag van vandaag goed bewaard zijn gebleven.

3: Maak 10 000 kleurrijke bloemen van crêpepapier.

Crêpepapier is bijzonder dun papier. Het papier is zo dun dat het bijna doorzichtig is. Crêpepapier wordt dan ook voornamelijk gebruikt om er versieringen van te maken. Dit gebruik is zeer divers, van slingers tot feestkleding. Vanwege dit "feestgebruik" is het papier in veel kleuren verkrijgbaar. Crêpepapier heeft als nadeel dat de kleurstoffen gemakkelijk uit het papier lopen als het nat wordt, met nadelige gevolgen voor de kleding. Een tweede nadeel is dat het bijzonder brandbaar is.

4: Bouw een enorm groot zandkasteel van minstens 10 m hoog en daar rond nog 1000 kleinere zandkasteeltjes.

Bij het bouwen van een zandkasteel is het de bedoeling om met plakkerig, stevig zand een kasteel of een andere figuur na te maken. Dit kan variëren van zeer gedetailleerd tot heel schematisch. Een zandsculptuur is de kunstzinnige versie van het zandkasteel. Het is een beeldhouwwerk gemaakt uit zand en water dat een persoon, tafereel of gebouw tracht weer te geven. Meestal gebeurt dit op een erg gedetailleerde manier, een groot verschil met een zandkasteel.

5: Zorg voor 500 vliegers in de lucht.

Vliegeren is de kunst een aan een draad verbonden object samengesteld van papier en/of stof en/of houten stokjes door middel van de wind zo lang mogelijk in de lucht te doen vliegen. Aan zee is er meestal genoeg wind om te vliegeren dus hopelijk stijgt er volgende week een flink briesje op in Opwijk!