donderdag 26 juni 2008

Fiets op 29 juni mee met weervrouw Sabine Hagedoren langs de Schelde

Fiets op 29 juni mee met weervrouw Sabine Hagedoren langs de Schelde
Tussen Dendermonde en het Callebeekveer in Bazel vormt de Schelde de grens tussen Klein-Brabant, de Rupelstreek en het Waasland. Het spel van eb en vloed zorgt er voor een bijzonder boeiend getijdengebied van zoet en brak water, slikken, schorren en polders. De talrijke rietlanden en wilgenvloedbossen bieden behalve een prachtige aanblik ook een prima onderkomen aan tal van vogelsoorten.

Hoe innemend de natuur langs de Schelde wel kan zijn, ontdek je tijdens de grootse fietshappening die Natuurpunt samen met Pasar organiseert in het Scheldeland op zondag 29 juni. Die dag kan het grote publiek immers kennismaken met de mooiste plekjes van het Scheldeland. De fietstocht volgt het fietsknooppuntennetwerk van Toerisme Antwerpen en Toerisme Oost-Vlaanderen. Je kan kiezen voor routes van 17,7 km tot 51,4 km lang. Verschillende inkortingen zijn mogelijk, afhankelijk van je vertrekplaats. Leuk om weten: ook VRT-weervrouw Sabine Hagedoren is van de partij om een fietstochtje te maken.

Programma fietsen langs de Schelde

  • doorlopend van 10 tot 15u
    Fietstocht langs de Schelde, met onderweg diverse landschapsposten die je wegwijs maken in de Scheldelandse natuur.
Startplaatsen:
-De Wilfordkaai in Temse
-De Mirabrug: nabij Hamveer in Hamme
-Het Veerhuis: Kaai 22 in St-Amands
-De Notelaer: Notelaardreef 2 in Bornem (Hingene)
-De Parking Tolhuis: einde Tolhuisstraat (Rupeldijk) in Schelle

  • om 12, 14 en 16u
    Boottocht op de Schelde*
  • 14u
    Fiets mee met weervrouw Sabine Hagedoren
  • 17u
    Prijsuitreiking tombola
  • vanaf 16 u
    Optreden van ‘Bros & Buurmannen’, met als hoogtepunt om 18u een uitvoering van het beroemde ‘Scaldislied’ van Paul Ielegems en Kris de Bruyne.

Afstanden
De fietstocht volgt het fietsknooppuntennetwerk van Toerisme Antwerpen en Toerisme Oost-Vlaanderen. Je kan kiezen voor routes van 17,7 km tot 51,4 km lang. Verschillende inkortingen zijn mogelijk, afhankelijk van je vertrekplaats.

Centraal trefpunt
Onderweg kan je even verpozen in het Natuurpunt-café aan de Wilfordkaai in Temse. Je kan er genieten van een hapje en een drankje, er zijn diverse infostands en er is ook kinderanimatie met een springkasteel en schminkstand.

Deelname
Deelnemen kost 1 euro per persoon of 2 euro per gezin voor leden van Natuurpunt en Pasar. Niet-leden betalen 3 euro per persoon of 6 euro per gezin. Je ontvangt dan een kleurrijke fietsbrochure en een drankbonnetje voor een consumptie in ons Natuurpunt-café.