vrijdag 8 februari 2008

Sabine Hagedoren in nieuwe reeks van 'Zo Is Er Maar Eén'

Wie wint er dit jaar 'Zo Is Er Maar Eén', hét jaarlijks Nederlandstalig muziekfeest op Eén? Welk nummer wordt de opvolger van 'Laat ons een bloem' en 'Ik mis je zo'? De nieuwe reeks loopt vanaf nu vrijdag 8 februari, dertien weken lang, volledig live op Eén.

'Zo is er maar één' pakt uit met een paar originele en veelbelovende thema’s. Naast blijvers als 'Liefde', 'Protest', 'Hartzeer' en 'Dames en heren' draait de vrijdagavond binnenkort ook rond 'Lijf en lust', 'Nostalgie', 'Vakantie', 'Vertalingen', 'Trouwfeest' en 'Eurosong'.

Wie is niet benieuwd naar Peter Koelewijns versie van 'Katinka', Sergio en Esther in duet met 'Lopen op het water', Dean met 'Lieve kleine piranha' of sterartiest Free Souffriau met 'Zoals een mooi verhaal'? Soms verrassende en vaak veelbelovende combinaties...

Met evenveel trots kondigt 'Zo Is Er Maar Eén' de samenwerking aan met twee supertalenten: actrice Kristine Van Pellicom en tekstschrijver Hugo Matthysen slaan de handen in elkaar en creëerden de licht neurotische muziekkenner Véronique Vleermans. Deze stijlvolle dame met twijfelachtige smaak laat elke week haar licht schijnen op één van de nummers uit die aflevering.

En dat Vlaanderen van Nederlandstalige muziek houdt, wordt al snel duidelijk aan het einde van elke 'Zo Is Er Maar Eén'. Volgende muziekliefhebbers werden zingend gespot in de gangen van de VRT: mediaminister en notoir liefhebber van het Nederlandstalige repertoire Geert Bourgeois, radiokoppel Tomas De Soete en Siska Schoeters, journalist Gui Polspoel, miss België Alizée Poulicek, weervrouw Sabine Hagedoren, presentatoren Evy Gruyaert, Saartje Vandendriessche & Kobe Ilsen en meer bekende én minder bekende koppen. Bij wijze van uitsmijter brengen zes gelegenheidszangers en –zangeressen de liedjes van de volgende uitzending. Met wisselend succes maar met charmante, verrassende en soms ook hilarische beelden tot gevolg.

Aflevering 1 op 8 februari 2008: liedjes over PROTEST

* Welterusten mijnheer de president (Boudewijn de Groot) door Andrea Croonenberghs
* De wedstrijd (Bram Vermeulen) door Lenny & de Wespen
* Blank of zwart (Isabelle A) door Eline De Munck
* Is dit nu later? (Stef Bos) door Little August (Katerine, Coby en Sophie Avgoustakis)
* L’étranger, c’est mon ami (Raymond van het Groenewoud) door Roland
* Ben ik te min (Armand) door Reborn

'Zo Is Er Maar Eén', vanaf vrijdag 8 februari om 20.40 uur op Eén.