woensdag 19 november 2008

Kinderen nemen Sabine Hagedoren beet in LOLmops

Ketnet start - vanaf 1 december- met een nieuw humorprogramma waarin kinderen gretig gebruik maken van de verborgen camera. Zeven kinderen nemen bekende en onbekende Vlamingen beet. Ze hebben hun hoofdkwartier in een omgebouwde bus, waar ze de gekste grappen bedenken. Ook weervrouw Sabine Hagedoren is al in het ootje genomen door de kinderen van LOLmops. LOLmops is een combinatie van klassieke verborgencameragrappen en meer uitgebreide gags, waarbij echt niemand ontzien wordt. De zeven

Bartel (13) is de praatvaar van de bende: als het er op aankomt mensen een sterk verhaal op de mouw te spelden of een telefoongrap uit te halen, is hij je man.

Bas (13) is een geboren acteur; als hij je vertelt dat hij pijn heeft en naar de overkant van de straat geholpen moet worden, of dat hij je voor een schoolopdracht écht lastige vragen moet stellen, dan geloof je hem.

Jana (13) ziet er met haar krullenbol de onschuld zelve uit, maar vergis je niet: in haar schuilt een geboren actrice.

Joachim (12) is de ultieme intrigant, die zijn looks uitspeelt om mensen een oor aan te naaien.

Camille (10) en Luca (12) vormen het perfecte duo: schattig en onschuldig aan de buitenkant, maar ze hebben altijd een plan. En meestal is dat een plan waar andere mensen het slachtoffer van zijn.

Siebe (10) is de benjamin van de groep, het kleine broertje dat er uit ziet als een engeltje. Tegen wil en dank wordt hij in de vuurlinie geduwd om de hardste noten te kraken.

Enkele voorbeelden van grappen
De mee-eters: Siebe heeft honger. En wie honger heeft, moet eten. In een restaurant schuift hij stilletjes aan bij etende mensen, om rustig een frietje of patatje mee te steken. Maar hoe reageren de mensen op deze ongewenste gast?

De doos: Siebe is een kwajongen in handig compact formaat, en dat helpt als je de mensen eens goed wil laten schrikken. Door hem bijvoorbeeld in een doos te stoppen waar “gratis” op geschreven staat. Nieuwsgierigen die komen kijken, krijgen plotseling een duivel uit een doosje onder hun neus.

De auto: Bas en Joachim zijn met een auto met afstandsbediening aan het spelen, maar krijgen het ding niet in beweging. Uiteindelijk vragen ze volwassenen om hulp - kunnen zij misschien eens kijken wat er aan scheelt? Zodra die volwassene het waagt om een knopje aan te raken, ontploft het autootje met een luide knal en heel wat rook.

Volgende BV's mochten eraan geloven. In het rijtje van de gefopte BV's ontmoeten we o.a. Karolien Debecker; Peter Pype; Kristien Maes; Jan Becaus; Sabine Hagedoren; Ben Roelants en Katja Retsin .

LOLmops, elke weekdag vanaf 1 december om 18.30 uur op Ketnet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten