woensdag 5 augustus 2009

De hoestbui van Sabine Hagedoren, weervrouw krijgt kriebel in de keel tijdens weerpraatje


Het weerpraatje van Sabine Hagedoren in het Eén-journaal van donderdag 30 juli 2009 liep niet zoals ze het gehoopt had. Aan het eind van het weerbericht begon de populaire weervrouw onbedaarlijk te hoesten. Bijna bleef de knappe weervrouw in haar gehoest en geproest.


Hallo Sabine Hagedoren, moeten we ons zorgen maken? 'Nee, ik heb geen Mexicaanse griep en ook geen verkoudheid', lacht de weerdame. 'Ik kreeg spontaan een kriebel in de keel, die spijtig genoeg bleef hangen. Bedankt voor de bezorgdheid.'

Geen glaasje water in de buurt om de kriebel weg te drinken? 'Toch wel, maar ik zat aan het eind van mijn weerpraatje en ik dacht dat ik de laatste zin ook nog wel gezegd kreeg. Niet dus.' In elk geval is weer bewezen dat het weerpraatje live wordt uitgezonden.


't Was sowieso vandaag duidelijk het dagje van de VRT niet!

Midden in de presentatie van het weerbericht op één, kreeg weervrouw Sabine Hagedoren af te rekenen met een vervelende hoestbui. Met betraande ogen kon Sabine Hagedoren nog net vertellen dat ze hoopte dat ze vanavond het weerbericht kon presenteren met meer stem.

Uiteraard is het fragment in de vorm van een filmpje terug te vinden op YouTube en andere internet sites en laten we jullie even meekijken, hoewel het natuurlijk erg vervelend is, zo'n hoestbui.

Maar opgelet, je weet nooit dat Sabine de Mexicaanse griep heeft! Professioneel als de weervrouw is kon Sabine Hagedoren er zelf gelukkig nog mee lachen.



Om 18 uur was het nieuws van 6 uur dan weer superkort. Er waren blijkbaar alweer technische problemen op de nieuwsredactie en een aangekondigde reportage wou maar niet starten. Het geduld van de kijker werd serieus op de proef gesteld.

Sinds het "nieuwe" nieuwssysteem in werking trad waren er ontzettend veel problemen. Nu ja, morgen een nieuwe dag en alles komt dan hopelijk weer goed.

'Het Journaal' van 18.00 uur op Eén liep donderdag 30 juli 2009 weer danig in de soep. Na de inleiding van nieuwsanker Freek Braeckman liep het mis. Er zou een reportage volgen over de eerste dode van de Mexicaanse griep in Turnhout. Maar die kwam niet.

Toen bleek dat de reportage niet startte werd overgeschakeled op een ander camerastandpunt. Na ongeveer een minuut kwam het logo van 'Het Journaal' om 18.00 uur (een gele achtergrond en een grote witte 6) in beeld.

Kort daarna werd de uitzending afgebroken. Zonder een woord uitleg. Sabine Hagedoren was dus duidelijk niet de enige die haar dag niet had, overigens goed het alweer beter met de weervrouw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten