dinsdag 2 januari 2007

De Fata Morgana uitdaging van Sabine Hagedoren voor Opwijk aan Zee

Weervrouw en één-gezicht, Sabine Hagedoren, roept de inwoners van Opwijk op om hun gemeente om te toveren tot een echte badplaats.

de sterren!!

1: Zorg voor een gigantisch strand (met alles er op en er aan!) en veel water.

Om een heus strand te maken zal onze sleutelfiguur in kwestie zijn werk hebben. En een hoop zand is natuurlijk niet voldoende. Bij een strand horen vrouwen in bikini of badpak, kinderen met emmertjes en schopjes enz. Een hele uitdaging dus!

2: Maak een mozaïek van 300m² met schelpjes die je zelf gevonden hebt aan de kust.

Mozaïek is een kunstvorm waarbij een grote afbeelding wordt vervaardigd uit een groot aantal kleine gekleurde steentjes, die in een vloer of wand worden gemetseld. Met glas is het mogelijk een glas in lood-mozaïek te maken. In de Romeinse tijd werden in luxe villa's mozaïeken gemaakt, waarop afbeeldingen van keizers, goden of taferelen van alledag te zien waren. Op diverse plaatsen in Europa zijn mozaïeken teruggevonden die tot op de dag van vandaag goed bewaard zijn gebleven.

3: Maak 10 000 kleurrijke bloemen van crêpepapier.

Crêpepapier is bijzonder dun papier. Het papier is zo dun dat het bijna doorzichtig is. Crêpepapier wordt dan ook voornamelijk gebruikt om er versieringen van te maken. Dit gebruik is zeer divers, van slingers tot feestkleding. Vanwege dit "feestgebruik" is het papier in veel kleuren verkrijgbaar. Crêpepapier heeft als nadeel dat de kleurstoffen gemakkelijk uit het papier lopen als het nat wordt, met nadelige gevolgen voor de kleding. Een tweede nadeel is dat het bijzonder brandbaar is.

4: Bouw een enorm groot zandkasteel van minstens 10 m hoog en daar rond nog 1000 kleinere zandkasteeltjes.

Bij het bouwen van een zandkasteel is het de bedoeling om met plakkerig, stevig zand een kasteel of een andere figuur na te maken. Dit kan variëren van zeer gedetailleerd tot heel schematisch. Een zandsculptuur is de kunstzinnige versie van het zandkasteel. Het is een beeldhouwwerk gemaakt uit zand en water dat een persoon, tafereel of gebouw tracht weer te geven. Meestal gebeurt dit op een erg gedetailleerde manier, een groot verschil met een zandkasteel.

5: Zorg voor 500 vliegers in de lucht.

Vliegeren is de kunst een aan een draad verbonden object samengesteld van papier en/of stof en/of houten stokjes door middel van de wind zo lang mogelijk in de lucht te doen vliegen. Aan zee is er meestal genoeg wind om te vliegeren dus hopelijk stijgt er volgende week een flink briesje op in Opwijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten